Universele olie een goed idee? JA! De UNIVERSAL 68


Waarom is universele airco compressor olie een goed idee?


Bijna elke leverancier zal je adviseren dat je de originele voorgeschreven olie dient te gebruiken en dat een universele olie voor compressoren niet bestaat. Over hoeveel soorten olie praten we eigenlijk? Elke compressor fabrikant schrijft voor aan welke eisen de compressorolie moet voldoen om een optimale werking te garanderen. En natuurlijk, het gebruik van de origineel voorgeschreven olie heeft zeker de voorkeur. Echter zijn er wel meer dan 10 soorten compressorolie in omloop en dan hebben we het nog niet eens over de verschillende merken en benamingen van al die oliën. Wil je exact volgens de voorschriften werken, dan zul je al deze oliën ook beschikbaar moeten hebben.


Wil je altijd de voorgeschreven olie gebruiken?


Zorg dan dat je op de juiste manier te werk gaat. Zoek eerst uit welk merk en type compressor is gemonteerd. Deze gegevens staan op de compressor vermeld. Op een Volkswagen Golf kunnen wel drie verschillende typen aircocompressor vanuit de fabriek gemonteerd zijn met drie verschillende soorten compressorolie. Als de juiste olie is bepaald zal de monteur het oliereservoir van de aircomachine moeten vullen met de voorgeschreven olie. Vervolgens moeten de leidingen van de aircomachine via een speciaal spoelprogramma gespoeld worden. Er moet rekening mee worden gehouden dat de monteur aanzienlijk langer bezig is met een airco service. De monteur moet echt overtuigd zijn welke olie er toegepast is, en deze olie ook weer toepassen. De kans op schade aan een aircocompressor door gebruik van een verkeerde olie is groot!


Het alternatief: De ‘UNIVERSAL 68’ olie van SuperCool TSI.


De universele olie van SuperCool is een ‘niet elektrisch geleidende’ olie en voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen en is daardoor uitstekend universeel toepasbaar. (Een onafhankelijk Amerikaans onderzoeksinstituut heeft de kwaliteit van de olie bevestigd.) Airco Techniek B.V. heeft al jarenlange ervaring met deze olie. De olie is uitvoerig getest in verschillende omstandigheden en in heel veel verschillende compressoren.


Elk jaar worden er een paar honderd nieuwe aircomachines met deze olie afgeleverd en een paar duizend aircomachines gebruiken deze olie na een service- of onderhoudsbeurt.


De Universal 68 olie is geschikt voor R134A en R1234YF aircosystemen en voor Hybride & Elektrische voertuigen. Tevens is de olie mengbaar met alle andere compressor oliën.


Conclusie


De conclusie is dat een verkeerde of een slechte kwaliteit olie schade kan veroorzaken aan een airco compressor, echter de universele olie van Supercool heeft aangetoond een kwalitatief zeer hoogwaardige olie te zijn!


Origineel specifieke olie? Ja, maar alleen op de juiste manier. De ‘Universal 68’ van Supercool TSI is een uitstekend alternatief. Monteer alleen originele airco compressoren en nooit imitatie. Airco compressor defect? Los het probleem in het aircosysteem op. Tot slot: laat u voorlichten door vakmensen uit de praktijk.


Shop direct de universele olie en/of de universele olie met UV in de webshop >


 

;